Pinot Grigio: alles over de wijn

Tegenwoordig terug te zien op iedere menukaart wanneer je bij een cafe of bar zit. De Pinot Grigio is niet meer weg te denken van de menukaart. Net als de chardonnay is het echt een begrip geworden bij de meeste restaurants. De Pinot Grigio wordt voornamelijk geproduceerd in het noorden van Italië. Hierdoor kan het dat de wijn vaak een wat hoger zuurgehalte heeft en dit proef je ook. Veel mensen zijn fan van de Pinot Grigio omdat het droog is maar toch fruitig. De Pinot Grigio is ook boterachtig en gaat door al deze elementen goed met veel soorten eten. Er zijn ook andere Pinot Grigio’s uit andere streken zoals Elzas in Frankrijk, of in Duitsland en de Verenigde Staten. 

Een avond met Pinot Grigio om nooit te vergeten

Soms heb je wel eens dat je een specifieke avond speciaal wilt maken, om nooit meer te vergeten. Het zit hem dan in de kleinere details die het kunnen maken of breken. Wanneer je dan bijvoorbeeld kiest voor een uitstekende Pinot Grigio bij het gerecht waar je urenlang energie in hebt gestopt gaat de avond al moeilijk stuk. Je zet de kaarsen aan, hebt het hele huis opgeruimd of kiest ervoor om een avond te spenderen op het balkon of in de tuin die net schoongemaakt is op een warme zomeravond. 

Lekker buiten de deur

Ga eens erop uit, kies een goed restaurant uit waar je urenlang kunt tafelen onder het genot van verschillende gangen eten met bijpassende Pinot Grigio. Het mag dan wel wat kosten, maar je hebt er een unieke ervaring voor terug mits je het goede restaurant uitkiest. Wanneer je met vrienden, familie of met je partner gaat maakt het de ervaring extra speciaal omdat je het deelt met geliefden. Je krijgt de kans om even bij te kletsen voor een aantal uur met mensen die je misschien minder vaak ziet omdat iedereen druk is met hun eigen leven. Maar op deze manier kun je toch tijd vrijmaken voor elkaar. Natuurlijk verschillen smaken van elkaar en kun je samen op zoek gaan naar een restaurant. Je kunt er ook een spel van maken. Als iedereen twee opties geeft en er wordt blind gekozen blijft het een leuke verrassing wat weer een van de gespreksonderwerpen kan zijn tijdens het tafelen. 

Dineren in de tuin

Hang lampjes op, steek een vuurkorf aan en leg de dekentjes buiten. Na een hete zomerdag kun je wegdromen naast het vuur met een vers bereide maaltijd van de bbq samen of alleen. Bbq’en wordt voornamelijk gedaan met veel anderen, maar is ook leuk om alleen te doen wanneer je verveelt en een lekkere Pinot Grigio van Flesjewijn.com past er erg goed bij. De smaken van de rook gaan in het eten waardoor je je gerecht naar een ander niveau tilt. Je hoeft hier niet per se samen met anderen van te genieten maar je kunt dit dus ook prima alleen doen. Je kunt diverse groente grillen of kiezen voor een hele vis waar je de dagen erna nog van kunt eten. Wanneer je te veel over hebt kun je dit ook aan de buren geven, zo kun je een goede gelegenheid vinden om eens met de buren bij te kletsen.